Vegan appel-specerijen cake

Servings: 8 Total Time: 1 uur 25 minuten Difficulty: Beginner
De specerijen in deze cake maken dat het heerlijk comfortfood is. Ideaal voor bij een flinke mok thee, als het buiten koud en druilerig is. Lekker om zo te eten, maar ook lekker met een icing met kaneel!
Vegan Spice Cake pinit Bekijk galerij 3 foto's

Ben je op zoek naar een makkelijke en smaakvolle vegan cake boordevol verwarmende kruiden? Deze vegan spice cake is perfect voor de herfst en winter, maar eigenlijk het hele jaar door een traktatie. Met specerijen zoals kaneel, gember, kardemom en nootmuskaat krijgt de cake een diepe, aromatische smaak en een heerlijk smeuïge structuur – zonder dierlijke ingrediënten!

Deze kruidige cake zonder ei en zuivel is eenvoudig te maken en ideaal voor bij de thee of als feestelijke traktatie. Bovendien is hij perfect om van tevoren te bakken, want de smaken worden nóg intenser na een dag rusten. Wil je weten hoe je deze verrukkelijke vegan spice cake zelf maakt? Lees snel verder voor het recept!

5 van 1 stem

Vegan appel-specerijen cake

Difficulty: Beginner Prep Time 25 minuten Cook Time 35 minuten Rest Time 25 minuten Total Time 1 uur 25 minuten
Cooking Temp: 108  C Servings: 8 Estimated Cost: $ 5 Calories: 412
Best Season: Geschikt voor het hele jaar, Zomer

Description

Ben je op zoek naar een makkelijke en smaakvolle vegan cake boordevol verwarmende kruiden? Zoek niet verder. Dit is een soort luxe, smeuïge variant van een kruidkoek. En ook nog eens helemaal plantaardig. 

Ingredients

Cooking Mode Disabled

Instructions

Video
  1. Rinse and sort the kidney beans. Soak the beans in a large pot of water for at least 8 hours, or overnight.

  2. Drain and rinse the beans. Place them in a large pot and cover with water. Bring to a boil, then reduce the heat to a simmer and cook for 1 hour, or until the beans are tender.

  3. Preheat the oven to 375°F (190°C).

  4. Heat the olive oil in a large skillet over medium heat. Add the onion, bell pepper, and garlic, and cook for 5 minutes, or until the vegetables are tender.

  5. Add the oregano, basil, salt, and black pepper, and stir to combine.

  6. Add the tomato sauce and cooked beans to the skillet and stir to combine.

  7. Spread the bean mixture in an even layer on a baking sheet. Sprinkle the vegan cheese shreds and vegan parmesan cheese on top.

  8. Bake for 10-15 minutes, or until the cheese is melted and bubbly.

  9. Serve hot and enjoy!

Nutrition Facts

Opdieningen 8

Opdiening grootte 1


Hoeveelheid per opdiening
Calorieën 386kcal
% dagelijkse waarde *
Totaal vet 16.7g26%
Verzadigd vet 2.4g12%
Totaal koolhydraten 56.5g19%
Suikers 7.5g
Proteïne 18.2g37%

Vitamine A 302 IU
Vitamine C 12 mg
Calcium 135 mg
IJzer 7 mg

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Note

You can also use other types of beans in this recipe, such as black beans or pinto beans.

Feel free to get creative and add your favorite pizza toppings to the mix!

Keywords: spice cake, specerijen, vegan cake, plaattaart,

Did you make this recipe?

Tag #wpdelicious and #deliciousrecipesplugin if you made this recipe. Follow @wpdelicious on Instagram for more recipes.

Pin this recipe to share with your friends and followers.

pinit

Frequently Asked Questions

Alles uitvouwen:
Can I use canned beans instead of dry beans?

Yes, you can use canned beans instead of dry beans in this recipe. Just be sure to drain and rinse the beans well before using them.

Can I use a different type of bean in this recipe?

Yes, you can use a different type of bean in this recipe, such as pinto beans or black beans. Just be sure to adjust the cooking time accordingly.

Can I use a different type of cheese in this recipe?

Yes, you can use a different type of vegan cheese in this recipe if you prefer. Just be sure to choose a cheese that melts well and has a similar flavor to the cheese listed in the recipe.

Can I add other toppings to this recipe?

Yes, you can add other toppings to this recipe if you like. Some options might include diced vegetables, vegan sausage, or vegan pepperoni. Just be sure to add these toppings after you have spread the bean mixture on the baking sheet, and before you add the cheese.

Can I freeze this recipe?

Yes, you can freeze this recipe. Just be sure to wrap the baked beans tightly in plastic wrap or aluminum foil, and then place them in an airtight container or bag. They will keep in the freezer for up to 3 months. To reheat, thaw the beans in the refrigerator overnight, then bake them in a 350°F (180°C) oven until they are hot and bubbly.

Samantha Doe

Food and Lifestyle Blogger

Hi, I'm Samantha, a full-time food blogger, mother of 2 beautiful daughters and a lovely wife. I live in New Jersey with my family. Loves traveling, sharing new recipes, and spending time with my family.

User Reviews

5 out of 5
Based on 1 ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Rate this recipe

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Add a question

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]
0 Add to Favorites
Min
0 Add to Favorites

Share it on your social network